%0 Journal Article %9 journal article %J Med Og Nauk Zdr. %@ 2083-4543 %V 21 %N 1 %D 2015 %F Jurkiewicz2015 %T Zagrożenia zdrowotne związane z genetycznie modyfikowaną żywnością (GMF) %X Wstęp Od czasu kiedy produkcja żywności modyfikowanej genetycznie stała się faktem, coraz więcej uwagi przywiązuje się do oceny bezpieczeństwa i potencjalnych zagrożeń związanych z rozpowszechnieniem się GMO. Szczególnie dużo uwagi przywiązuje się do oceny bezpośredniego wpływu żywności modyfikowanej genetycznie na zdrowie człowieka. Celem prezentowanej pracy jest przedstawienie potencjalnych i realnych zagrożeń dla zdrowia ze strony GMO. %A Jurkiewicz, Anna %A Bujak, Franciszek %P 62-64 %R 10.5604/20834543.1142361 %U https://doi.org/10.5604/20834543.1142361